chrome firefox opera safari iexplorer

Україну очікують люті морози, подекуди до -18

02 грудня 2014 о 13:40

2 грудня в Україні пануватиме морозна повітряна маса арктичного походження. Температура повітря буде однією з найнижчих в Європі. Вночі вона досягатиме 10-15 градусів морозу, на півночі та сході місцями до 16-18 градусів морозу. Вдень очікується 3-9 градусів нижче нуля, передає УНН з посиланням на погодний портал opogode.ua.

Антициклон із півночі на ім’я Робін зумовить переважно суху та малохмарну погоду в усіх областях України, опади малоймовірні. Проте на заході місцями випадатиме сніг.

На дорогах втримається ожеледиця.

У західній частині очікується сніг. Температура повітря вночі 3-9 морозу, вдень 1-7 градусів морозу.

У північних областях – переважно без опадів, . Температура повітря вночі 8-14 , місцями до 15-18 градусів морозу, вдень 4-9 градусів морозу.

У центральних областях опадів не очікується. Температура повітря вночі 10-17 морозу, вдень 3-9 градусів морозу.

На сході України переважатиме суха холодна погода. Температура повітря вночі 10-17 морозу, вдень 3-9 градусів морозу.

У південній частині опадів не передбачається. Температура повітря вночі 4-10 градусів морозу, вдень 1-6 морозу, в Криму від 2 морозу до 4 градусів тепла.

У Києві 2 грудня — без істотних опадів. Температура повітря вночі 11-15 градусів морозу, вдень 6-9 градусів морозу.

Вітер в Україні очікується північно-східний, 5-12 м/с.

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Довкілля

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути