chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні оголошено штормове попередження на 27-31 грудня

26 грудня 2014 о 16:02

У зв'язку з переміщенням в Україну активних циклонів з Балкан очікується значне ускладнення погодних умов: 27-28 грудня у південній частині, східних, Дніпропетровській, Кіровоградській, Полтавській, а 28 грудня і в Сумській області сніг, мокрий сніг (на півдні з дощем). Місцями сильні опади, ожеледь, налипання мокрого снігу, хуртовини, пориви вітру 15-20 м/с, в Криму та Приазов'ї місцями 25-30 м/с.

Як повідомляє Укргідрометцентр, 29 грудня та вночі 30 грудня черговий циклон зумовить в Україні сильний сніг, сильні хуртовини, снігові замети у центральних та Одеській областях, місцями дуже сильні снігопади, у південній частині сильний мокрий сніг та дощ, налипання мокрого снігу, ожеледь. Швидкість вітру посилюватиметься до 17-22 м/с, у південних та центральних областях 25-30 м/с.

На більшій частині території України утворюється сніговий покрив висотою 10-40 см, на дорогах ожеледиця. На акваторії Чорного та Азовського морів очікується штормова погода: посилення вітру до 19-24 м/с, 29 грудня пориви 25-30 м/с, висота хвиль на Чорному морі 2-4 метри, на Азовському — до 2 метрів.

Вдень 30 грудня та протягом 31 грудня очікується поступове ослаблення і припинення опадів і явищ; але при цьому зниження температури вночі до -13...-20, вдень до -8...-14 градусів.

У Києві та Київській області вдень 29 грудня та вночі 30 грудня прогнозуються складні погодні умови: снігопади, хуртовини, снігові замети, на дорогах ожеледиця; посилення швидкості вітру до 17-22 м/с, утворення снігового покриву висотою 10-20 см.

Вдень 30 грудня та протягом 31 грудня поступове ослаблення і припинення опадів і явищ, зниження температури вночі до -13...-17, вдень до -8...-13 градусів.

Інтенсивність опадів і явищ буде уточнюватися прогнозами і додатковими попередженнями.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути