chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні створили багатомовний сайт про Майдан, Крим і АТО

26 грудня 2014 о 18:00

Сьогодні запрацював сайт, який розповідає про головні події в Україні від листопада 2013 року і донині.

Про це повідомив фахівець Адміністрації Президента України та координатор проекту Ярема Дух на своїй сторінці в Facebook.

Інформація на ньому доступна 11 мовами.

«Інформація на сайті доступна 11 мовами. З-поміж них, головними світові — англійською, німецькою, французькою, італійською та українською. Чекаємо ще скоро іспанську, арабську та японську», — написав Дух.

Він також розповів, що в роботі над текстами взяли участь понад шістдесят людей – перекладачів і носіїв мов.

Свої фотографії для розміщення на сайті дали учасники Євромайдану, військові і журналісти. Усі фотографії, написання і переклад текстів, програмування сайту волонтери надали безкоштовно.

«Від лютого в Україні сталося стільки подій, що оминути їх було би недоречно і про них теж треба розказувати. Тому ми хочемо донести до тих, хто не володіє українською мовою, нашу точку зору на історію України останнього року і щоб вони своєю рідною мовою це прочитати», – пояснив Дух.

«До проекту долучалися українці, що народилися чи живуть в різних країнах світу, а також іноземці, яких цікавить Україна. Так, переклад англійською мовою здійснили студенти Чернівецького університету імені Федьковича, а вичитували українці, народжені у США та Австралії», — повідомив він.

Джерело: "День"
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути