chrome firefox opera safari iexplorer

З яких квартир з 1 січня братимуть податок на нерухомість

29 грудня 2014 о 12:33

В Україні будуть збирати податок на нерухомість з квартир більше 60 квадратів та будинків більше 120 квадратних метрів.

Про це на нічному засіданні Верховної Ради повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

«Була дискусія з приводу того, щоб місцеві бюджети не зловживали щодо оподаткування так званої соціальної нерухомості. Саме тому підтримується пропозиція, внесена коаліцією депутатських фракцій, і ми встановлюємо мінімальні пороги. Не оподатковується до 60 квадратних метрів для квартири і до 120 квадратних метрів для будинку. Також не обкладається нежитлова нерухомість, яка використовується в аграрному секторі, промисловості, мафи і кіоски, які є суб'єктами малого бізнесу, де люди самі собі заробляють, і ринки», — підкреслив глава уряду.

Розмір податку на інше (нежитлове) нерухоме майно будуть визначати органи місцевого самоврядування від 0 грн до 24 гривень. Промислові і виробничо-господарські приміщення, МАФи і ринки взагалі не будуть оподатковуватися.

Нагадаємо, в першому варіанті законопроекту, який вносив зміни до Податкового кодексу пропонувалося оподатковувати квартири та будинки починаючи з першого квадратного метра.

 

Джерело: Еспресо.tv
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути