chrome firefox opera safari iexplorer

Зимові канікули у Києві триватимуть 3 тижні

01 грудня 2014 о 16:43

Зимові канікули для учнів столичних загальноосвітніх навчальних закладів триватимуть 3 тижні – з 27 грудня 2014 року до 18 січня 2015 року включно.

Про це заявила заступник голови КМДА з гуманітарних питань Ганна Старостенко, повідомляє сайт мерії.

«У зв’язку з введеним режимом економії теплової енергії в столиці міська влада вимушена продовжити тривалість зимових канікул до трьох тижнів – з 27 грудня 2014 року до 18 січня 2015 року», — сказала чиновниця.

За її словами, упродовж додаткового тижня канікул Київ зможе заощадити 5 мільйонів гривень.

«Це дозволить зігріти школи в більш холодний період, який традиційно припадає на кінець січня – початок лютого», – пояснила Старостенко.

При цьому вона підкреслила, що шкільна програма буде виконана за рахунок її ущільнення.

Як відомо, осінні канікули у школах тривали два тижні – з 27 жовтня до 10 листопада. У мерії повідомляли, що це дозволило місту зекономити 25 мільйонів гривень на опаленні та електроенергії.

Раніше міська влада планувала збільшити тривалість зимових канікул до 1,5 місяця, щоб зекономити на опаленні. Однак на прикінці жовтня Старостенко заявила, що початок та тривалість зимових канікул буде залежати від погодних умов.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути