chrome firefox opera safari iexplorer

Дитячу книгу українських письменників видали в Південній Кореї

18 січня 2015 о 17:22

Книга Тараса Прохаська та Мар’яни Прохасько «Хто зробить сніг», яка з’явилась в 2013 році у«Видавництві Старого Лева», вийшла на світовий ринок. Видавництво BookNBean Publisher опублікувало книгу у Південній Кореї. Тож відтепер малі і дорослі книголюби зможуть читати корейською мовою чудову й повчальну історію про кротенят, дружбу та взаємодопомогу, турботу та домашній затишок, а також про те, хто насправді робить сніг… Книга вийшла з оригінальними ілюстраціями Мар’яни Прохасько.

«Для мене вихід книжки корейською мовою дуже важлива подія, − розповідає Мар’яна Прохасько. − Особливо приємно і несподівано, що перший переклад виходить в Південній Кореї, країні, яка так далеко від нас, має зовсім іншу культуру, мову, і, здавалось би, так мало спільного з нами. Це таке розширення горизонтів, вихід за рамки, так, ніби ти сидиш в переповненому кафе зі своїми друзями, а тут раптом з дальнього столика хтось посилає тобі повітряний поцілунок. Я знаю, що корейці дуже цікавляться рештою світу і видають багато перекладної літератури. Мені б хотілося, щоб в Україні теж більше видавали іноземної дитячої літератури, яка є дуже цікавою і різноманітною, щоб цей обмін поцілунками тривав далі».

«Хто зробить сніг» стала переможцем конкурсу «Книга року ВВС-2013» у номінації «Дитяча Книга року ВВС-2013», а також отримала премію «ЛітАкцент року 2013» у номінації «Поезія і проза для дітей», посіла перше місце рейтингу «Книжка року-2013» у номінації «Дитяче свято». Також книжка Тараса Прохаська і Мар’яни Прохасько потрапила до світового каталогу The White Ravens у 2014 році.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути