chrome firefox opera safari iexplorer

Французький художник презентує в Києві мистецтво повітряних кульок

27 січня 2015 о 18:11

У столичній Dymchuk Gallery новий виставковий сезон відкриває персональна експозиція французького художника Алана Родье Balloon People.

На виставці будуть представлені одинадцять нових робіт художника із серії Balloon People. Родье, що починав на початку дев'яностих як успішний фешн-фотограф, вибудовує бездоганні образи людей з повітряних кульок, звертаючись у своїх пошуках до історії мистецтва («Оголена, що лежить з кульок»), до образів популярної культури («Арні» — Арнольд Шварценеґґер), а також використовуючи власні портретні фотографії («Анастасія, що перетворюється на людину з кульок»).

Ідея створення образів з повітряних кульок, за словами художника, «випадково спала на думку, однак, через деякий час повністю захопила  уяву і спонукала на все нові і нові експерименти, які в подальшому оформилися в серію робіт».

Алан Родье, фотограф, художник, працює в жанрі портретної і фешн-фотографії. З 1983 року його знімки публікує Vogue, l'Officiel, Marie Clair. Крім того, він знімає рекламу для Givenchy і Dior. У дев'яностих художник концентрується на власній творчості і починає створювати колажі, використовуючи свої фотографії в якості основи. Перша персональна виставка художника відбулась у 1991 році.

Джерело: cultprostir.com.ua
Розділи: Новини культури

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути