chrome firefox opera safari iexplorer

Міністр культури звільнив директора «Софії Київської»

21 січня 2015 о 12:24

Міністр культури В’ячеслав Кириленко звільнив директора національного заповідника «Софія Київська» Олену Сердюк. Про це повідомило джерело «Української правди» у Мінкульті.

«Кириленко підписав указ про звільнення директора Софії Київської Олени Сердюк», — розповів співрозмовник.

Він відзначив, що Сердюк наразі перебуває на лікарняному, тож указ підписано з формулюванням, що її буде звільнено з першого дня виходу на роботу.

Наразі відповідного указу на сайті Мінкульту немає.

Інформацію про звільнення «Українській правді. Життя» підтвердили у прес-службі Мінкульту. "Відповідний указ був підписаний 19 січня цього року. Деталі і коментарі найближчим часом будуть опубліковані на нашому сайті", — додали у прес-службі.

Як відомо, ще 19 грудня Кириленко пригрозив звільненням директору музею «Софія Київська». Щоправда, офіційної заяви на сайті міністерства не було. Про намір звільнити Сердюк Кириленко написав у Твіттері.

Після цього на сайті «Софії Київської» заявилася заява колективу, в якій співробітники заповідника просили керівництво держави захистити їх та інших музейників країни від дій міністра культури В’ячеслава Кириленка.

Як відомо, 18 жовтня на території «Софії Київської» на вул. Володимирській, 24 обвалилась частина 5-метрової цегляної огорожі 1960-тих років.

Колишній директор заповідника Неля Куковальська пов’язала обвал стіни з прокладанням тепломереж у 2013 році. На цьому наголосив і екс-заступник гендиректора заповідника з реставраційних та господарських питань Вадим Кириленко.

У свою чергу активіст і на той час депутат Київради від «Батьківщини» Ігор Луценко відзначив, що до обвалу стіни призвели зсуви ґрунту, які спричинила «злочинна забудова» поблизу заповідника.

Після падіння паркану активісти прийшли обстежити територію заповідника і виявили, що він у занедбаному стані.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути