chrome firefox opera safari iexplorer

Міносвіти рекомендує випускникам з Криму і зони АТО до 10 лютого подбати про екстернат

23 січня 2015 о 11:15

Випускникам, які проживають на тимчасово окупованій території та в місцях проведення антитерористичної операції, для проходження державної підсумкової атестації з української мови у формі зовнішнього незалежного оцінювання рекомендовано прикріпитися до навчальних закладів на екстернат до 10 лютого.

Про це повідомляє прес-служба Міносвіти України.

Як йдеться у повідомленні, Міністерство освіти і науки України листом від 20.01.2015 № 1/9-21 доручило загальноосвітнім навчальним закладам до 1 березня здійснити прийом заяв щодо зарахування на екстернатну форму навчання від учнів 11-х класів, які проживають на тимчасово окупованій території та в місцях проведення антитерористичної операції.

З метою своєчасної реєстрації випускників для проходження державної підсумкової атестації з української мови у формі зовнішнього незалежного оцінювання рекомендовано прикріпитися до навчальних закладів на екстернат до 10 лютого 2015 року.

Для осіб, які проживають в місцях проведення антитерористичної операції на територіях Донецької та Луганської областей, створено можливість сформувати реєстраційну картку та надіслати реєстраційні документи до Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти, який розташований за адресою: вул. Добровольського, 1, м. Слов’янськ, 84100, йдеться у повідомленні.

У цьому ж регіональному центрі можна отримати Сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання та інформаційні матеріали.

У відомстві зауважують, що під час формування реєстраційної картки майбутні абітурієнти з числа мешканців територій, непідконтрольних українській владі, можуть обрати Донецький або інший регіональний центр, на території якого зможуть пройти зовнішнє незалежне оцінювання. Процедура та умови проведення реєстрації осіб (у тому числі жителів Донецької та Луганської областей), які братимуть участь у зовнішньому незалежному оцінюванні, залишаються незмінними.

Джерело: ZIK
Розділи: Новини освіти