chrome firefox opera safari iexplorer

Навесні в Україні проведуть просвітницьку кампанію «Алкоголю тут не місце»

06 січня 2015 о 10:38

11 лютого 2015 року виповнюється вже 5 років, як в Україні діє Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв”, згідно з яким забороняється вживати пиво (окрім безалкогольного), алкогольні і слабоалкогольні напої у громадських місцях, зокрема, на дитячих та спортивних майданчиках, у парках, скверах, в закладах охорони здоров’я, навчальних та освітньо-виховних закладах, у громадському транспорті, підземних переходах, закладах культури, ліфтах, таксофонах тощо.

Про це нагадав один із авторів даного Закону Микола Томенко.

«На жаль, після кількох років певного прогресу на сьогодні ситуація, фактично, погіршилась, адже міліція зайнята іншими справами, а суспільстіво не проявляє критичного ставлення до розпивання спиртних напоїв, що відновилося останнім часом у громадському транспорті, на дитячих майданчиках, в парках відпочинку тощо», – зауважує М. Томенко.

З огляду на це Фонд Миколи Томенка «Рідна країна» вирішив з березня у Києві та інших великих містах України провести просвітницьку акцію «Алкоголю тут не місце», під час якої засобами зовнішньої реклами суспільству нагадають про правила поведінки, визначені Законом, про адміністративну відповідальність за їх порушення, а також про небезпеку підліткового алкоголізму та повернення до принципів вихованості та культури.

Таку соціальну рекламу планується поширювати протягом трьох місяців.

Микола Томенко як автор Закону щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв та ініціатор даної соціальної реклами, вважає, що її основна ідея – переконати громадян у поверненні до традиційної в Україні вихованої поведінки і поваги до оточуючих.

Детальніше про норми діючого Закону можна почитати тут.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути