chrome firefox opera safari iexplorer

Оголосили Перший відкритий національний фотоконкурс пікторіальної фотографії

20 січня 2015 о 11:21

Пікторіальна фотографія (від англ. pictorial – «живописний або картинний») має давню й славетну історію, початком якої вважають 1869 рік, коли відомий британський фотограф Генрі Піч Робінсон, «хрещений батько» цього напрямку, видав книгу з фотографічної практики та естетики фотомистецтва «Художній ефект у фотографії» («Pictorial Effect in Photography»). Ця книга на багато років стала настільною для фотографів усього світу.

І ось тепер пікторіалізм знову популярний, і фотографи все частіше в своїй творчості використовують його прийоми і стилістику. Це не тільки світлини, що зроблені моноклем і віддруковані «вручну» у традиційних, і вже позабутих, техніках фотодруку, а й вдумливе використання новітніх цифрових технологій.

Наш фотоконкурс дає чудову нагоду спробувати себе в цьому загадковому та романтичному напрямку фотомистецтва. Чекаємо на ваші роботи, шановні спілчани і всі, хто має наснагу творчості. Запрошуємо колег з інших країн взяти участь у фотоконкурсі, бо мистецтво не має кордонів.

Національна спілка фотохудожників України (НСФХУ) оголошує «Перший відкритий національний фотоконкурс пікторіальної фотографії», який відбудеться з 12 січня до 11 травня 2015 року. Прийом робіт закінчується 30 квітня о 23 годині 59 хвилин. Робота журі триватиме з 1 до 10 травня 2015 року, оголошення переможців конкурсу відбудеться 11 травня 2015 року.

Номінації фотоконкурсу:

номінація «A» — традиційна (аналогова) пікторіальна фотографія (зроблена на плівку чи фотопластину або цифровою фототехнікою та віддрукована на носії з використанням будь якої технології хіміко-фізичного позитивного фотопроцесу). Приймаються скановані зображення.

номінація «D» — цифрова пікторіальна фотографія (зроблена за допомогою цифрової фототехніки, але з мінімальним використанням технологій і елементів DigitalArt).

Максимальна кількість робіт одного автора по 5 в кожній номінації.

До участі в конкурсі допускаються фотографії, авторські права на які має безпосередньо учасник конкурсу. Приймаються роботи як професіоналів, так і аматорів. Роботи треба надсилати в електронному вигляді на сайт НСФХУ (див. нижче).

Переможці будуть нагороджені медалями та дипломами Національної спілки фотохудожників України, призами від спонсорів та партнерів конкурсу.

Медіа-підтримка – журнал «PHOTOGRAPHER» і портал FotoKiev.Info

Голова оргкомітету – Олександр Соколовський, засновник TK Group, Київ, Україна
Координатор проекту – Валерій Лещинський, НСФХУ, «Kievphotos-Hall», Київ, Україна

Голова журі – Едуард Странадко, голова НСФХУ, Київ, Україна
Члени журі:

  • Олег Малов, фотокритик, Київ, Україна
  • Сергій Селезньов, НСФХУ, Дніпропетровськ, Україна
  • Олександр Харват, НСФХУ, Рівне, Україна
  • Наталія Дорош, творча спілка «Фотоискусство», Гродно, Білорусь
  • Тетяна Москаленко, НСФХУ, Севастополь, Україна

Технічні умови конкурсу:

Відбір робіт членами журі відбуватиметься на сайті Національної спілки фотохудожників України www.photospilka.com у розділі «Конкурси сайту». Щоб завантажити роботи, треба зареєструватися (процедура вкрай спрощена). Реєстрація означає участь у конкурсі та згоду на публікацію робіт на сайті НСФХУ, включення їх до інтернет-фотоальбому та експозиції фотовиставки.

Технічні вимоги: розмір файлів до 300 Кб, розмір фотографії до 900 dpi по довгій стороні. Назва робіт повинна мати такий вигляд (залежно від номінації):

А_prizvyshche_imia_01_nazva_misto.jpg – аналогова фотографія

D_prizvyshche_imia_01_nazva_misto.jpg – цифрова фотографія

За результатами фотоконкурсу, в травні-червні 2015 року, буде проведена фотовиставка. Переможцям та дипломантам номінації «А» буде запропоновано надати оригінали світлин організаторам виставки (за домовленістю). Переможцям та дипломантам номінації «D» буде запропоновано надіслати електронне зображення до організаторів виставки з метою видрукувати його у виставковому форматі.

Прохання до всіх учасників, які завантажуватимуть фото на конкурс: обов’язково вказуйте під час реєстрації на сайті свою електронну адресу та телефон.

Джерело: photospilka.com
Розділи: Культурні акції

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути