chrome firefox opera safari iexplorer

Патріарх Філарет відмовився від урочистого святкування свого 86-річчя через війну

23 січня 2015 о 13:26

У зв’язку з війною на Донбасі Глава УПЦ КП Патріарх Філарет відмовився від урочистостей з нагоди свого дня народження. Сьогодні, 23 січня, Патріарху виповнюється 86 років.

Свій день народження глава церкви відзначить лише молитвою у неділю.

Протягом дня 23 січня Патріах Філарет прийматиме приватні вітання від вірян у своїй резиденції (Київ, вулиця Пушкінська, 36).

У неділю, 25 січня, о 10:00 з нагоди свого дня народження він відслужить літургію у співслужінні єпископату та священиків Київського патріархату з різних куточків України. Опісля богослужіння єпископат привітає Патріарха Філарета з днем народження.

Святійший Патріарх Філарет народився 23 січня 1929 року у селі Благодатному, Амвросіївського району, Донецької області. 1962 року він став єпископом. У радянські часи був мирополитом Київським та фактично очолював Православну церкву в Україні. 1995 року став третім Патріархом Київським і всієї Руси-України – Предстоятелем Української православної церкви Київського патріархату.

Джерело: ZIK
Розділи: Новини культури

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути