chrome firefox opera safari iexplorer

Повістки отримало понад шістдесят тисяч військовозобов'язаних

26 січня 2015 о 13:19
Мобілізаційні повістки вже вручили більш ніж 60 тисячам українських військовозобов'язаних.
Про це під час брифінгу заявила речник Міноборони Вікторія Кушнір.
Так, за її словами, станом на 25 січня 61 748 військовозобов'язаних отримали повістки, що складає 71,7% від запланованих заходів.
«Повністю визначені потреби для мобілізації техніки народного господарства», — заявила Кушнір.
Разом з тим, вона нагадала, що ведуться роботи зі створення єдиного реєстру військовозобов'язаних.
«На даному етапі до реєстру будуть потрапляти ті, хто ухиляється від мобілізації. Надалі ці списки будуть подані в Міністерство ЗСУ та Генеральний штаб ЗСУ, де будуть проведені відповідні заходи, щодо притягнення до відповідальності, згідно із законодавством України», — додала вона.
Нагадаємо, 20 січня в Україні стартувала четверта хвиля часткової мобілізації. Як повідомлялося раніше, мобілізація в 2015 році пройде в три етапи і триватиме з січня по серпень.
В рамках чергової хвилі мобілізації до лав Збройних сил призвуть танкістів, артилеристів, десантників, піхотинців, зв'язківців, ремонтників, водіїв, механіків різних систем озброєння, фахівців з питань логістики, радіоелектронної боротьби, радіаційного, хімічного та радіаційного захисту.
Всього протягом року в ЗСУ планується мобілізувати 200 тис. українців. Разом з тим, планується провести призов 40 тисяч громадян на строкову військову службу.
Джерело: uazmi.org
Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути