chrome firefox opera safari iexplorer

Проїзд у Києві подорожчає в середині лютого

29 січня 2015 о 18:20

Тарифи на проїзд у громадському транспорті Києва зростуть з середини лютого. Про це заявив перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Приблизно в середині лютого», — сказав чиновник, відповідаючи на питання, коли подорожчає проїзд.

За його словами, відповідне розпорядження КМЛА буде підписано у перших числах лютого, однак безпосередньо дату підвищення тарифів визначать самі перевізники.

«Ми дамо якийсь час киянам, щоб люди звикли», — пояснив Ніконов.

Як відомо, Київська адміністрація пропонує підвищити тарифи на проїзд у комунальному транспорті у 2 рази: на метро та міську електричку до 4 гривень, наназемний транспорт – до 3 гривень за одну поїздку. Наразі триває громадське обговорення тарифів.

Зекономити на проїзді можна буде лише, якщо купувати проїзні квитки. Запастися дешевими жетонами не вийде – після подорожчання проїзду сині жетони змінять на зелені і обмінюватимуть їх два до одного.

Такий же принцип працюватиме і для кількості поїздок на безконтактних проїзних: якщо на картці було записано 10 поїздок, то з подорожчанням проїзду їх стане лише 5.

Однак, усі місячні проїзні на лютий діятимуть до кінця наступного місяця: доплачувати за них не доведеться.

Як відомо, Київська міська державна адміністрація планує скасувати низку пільг на проїзд у громадському транспорті з червня.

Джерело: kiev.pravda.com.ua
Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути