chrome firefox opera safari iexplorer

Сім російських спортсменів виступатимуть за Україну

29 січня 2015 о 17:17

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов заявив, що сім російських спортсменів прийняли громадянство України та виступатимуть під жовто-блакитним прапором.

«Наскільки мені відомо, шість спортсменів перейшло до збірної з біатлону: Бурдига, Бєлкіна, Абрамова, Русинів, Сімаков, Жирний», — цитує його РБК-Україна.

Сьомим, за його словами, став спортсмен з вільної боротьби Рустам Дудаєв.

«Ми вітаємо всіх, хто до нас приходить, будемо їх підтримувати», — пообіцяв міністр.

Крім того, Жданов повідомив, що ініціює ухвалення законопроекту, який би передбачав зобов'язання українських спортсменів виплачувати до держбюджету компенсацію, якщо вони братимуть інше громадянство.

«Днями на нараді НОК піднімав це питання. Буде підготовлено відповідну зміну в законодавство, і після обговорення ми його оформимо в якості законопроекту. Я думаю, що ця ідея знайде підтримку у спортивної громадськості і в нашому парламенті», — зазначив міністр.

«Потрібно тоді ставити питання і про компенсації державі тих коштів, які були вкладені в спортсмена...Думаю, буде правильно і справедливо, щоб подібні компенсації в обов'язковому порядку виплачувалися і йшли в нашу державну скарбницю. Для цього потрібно прийняти рішення на законодавчому рівні», — додав Жданов.

Він також перерахував останні факти з прийняттям українськими спортсменами громадянства інших країн.

Так, громадянство Росії прийняли українські спортсменки Анна Буряк, Тетяна Волосожар, Олександр Бондар, Регіна Шимкуте.

Крім того, олімпійська чемпіонка Інна Осипенко-Радомська в 2014 році перейшла до Азербайджану. Руслан Наконечний виїхав до Латвії, а Ірина Хохлова в Аргентину.

Джерело: theinsider.ua
Розділи: Спорт в Україні

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути