chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні ПАРЄ надала Савченко імунітет

26 січня 2015 о 20:00

Нардеп від «Батьківщини», українська льотчиця Надія Савченко офіційно визнана членом ПАРЄ, на сайті асамблеї з'явилася сторінка Савченко. Так, на її сторінці значиться, що Савченко офіційно зареєстрована членом асамблеї 26 січня 2015 року.

Нагадаємо, що делегатом від України в ПАРЄ є українська льотчиця Надія Савченко, яка знаходиться в російській в'язниці. Її адвокат раніше заявив, що якщо РФ не відпустить льотчицю на засідання ПАРЄ, то «Кремль чекають сюрпризи». Сьогодні стало відомо, що захист Савченко, зокрема її адвокат Марк Фейгін, 26 січня відправився в Страсбург, щоб донести в ПАРЄ звернення його підзахисної до делегатів. Пізніше стало відомо, що ПАРЄ наділила Савченко імунітетом. Голова ПАРЄ Анн Брассер висловила сподівання, що український депутат Надія Савченко незабаром приєднається до асамблеї.

 

Джерело: 112.ua
Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути