chrome firefox opera safari iexplorer

У кінопрокат виходить документальний український фільм «Сильніше, ніж зброя»

19 січня 2015 о 18:03

В українських кінотеатрах покажуть повнометражний документальний фільм «Сильніше, ніж зброя», знятий групою українських режисерів-документалістів «Вавилон'13». Про це повідомляється на сторінці групи у Facebook. В широкий прокат картина має вийти 22 січня.

«Сильніше, ніж зброя» — це наша з вами історія, яка обпікає серця, — йдеться в повідомленні. — Згадуючи події і людей, які з часів Євромайдану і до війни на Сході будують нову Україну".

Прем'єрний показ фільму відбувся в листопаді 2014 року в 25 містах України.

«Сильніше, ніж зброя» — це збірка короткометражних історій про історію українського протесту на Майдані. Разом з цим, наголошується, що «Сильніше, ніж зброя» — це цілісний фільм.

Нагадаємо, що «Вавилон'13» – кінооб’єднання, яке створилося наприкінці 2013 року, щоб фіксувати події в країні.

За останній рік «Вавилон'13» зняв більш як 170 коротких документальних фільмів. У групі перебувають близько ста українських кінематографістів.

Джерело: zaxid.net
Розділи: Новини культури

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути