chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві відкриється виставка про українців-в’язнів концтабору Аушвіц

21 січня 2015 о 14:43

26 січня о 12:00 у Києві відкриється виставка про українців – визволителів та в’язнів концтабору Аушвіц.

Близько 300 музейних предметів розкажуть про наших земляків — в’язнів нацистського концтабору та вояків Першого Українського фронту, що його визволяли, йдеться у повідомленні Українського інституту національної пам'яті.

«Виставку “Концтабір Аушвіц – український вимір. Дослідження, документи, свідчення” відкриють у столиці до 70-річчя визволення Аушвіцу та Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту. Так Україна розпочинає згадувати головні події минулої війни до 70-річчя її завершення», — зазначають в інституті.Серед експонатів — малюнки, ескізи та графіка художника 1-го Українського фронту київського єврея Зіновія Толкачова, який один із перших побачив Аушвіц після визволення. Вражений нацистськими злочинами, художник створив графічні серії «Освенцим» та «Квіти Освенцима».

Відвідувачі зможуть побачити документальні матеріали учасників визволення Аушвіца та його в'язнів: військовополонених, учасників українського визвольного руху, остарбайтерів, євреїв з України, колишніх малолітніх в’язнів.

Адреса: 
м. Київ, вул. Лаврська, 24
Меморіальний комплекс «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941—1945 років»

Джерело: day.kiev.ua
Розділи: Новини культури

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути