chrome firefox opera safari iexplorer

Україна і Польща домовилися про спільну підготовку вчителів польської та української мов

19 січня 2015 о 17:23

Україна і Польща домовилися про спільну підготовку вчителів української та польської мови для потреб національних меншин, а також про обмін студентів. Про це повідомив міністр освіти і науки України Сергій Квіт, якого цитує Інтерфакс.

«З міністром середньої освіти Республіки Польща ми підписали угоду про співпрацю, яка стосується вчителів української та польської мови, які обслужать інтереси національних меншин: українців у Польщі та поляків в Україні», — сказав Квіт напередодні засідання Кабінету міністрів у понеділок.

За його словами, цей документ регламентує технічні питання підготовки зокрема перетину кордону, порядок стажування, забезпечення та інші питання.

Міністр нагадав, що цей документ був запропонований для підписання в ході візиту президента України Петра Порошенка до Польщі місяць тому.

Квіт також розповів, що обговорив з міністром вищої освіти Польщі питання про обмін студентами.

«Уже поїхало сто студентів з Донбасу на навчання до Польщі, цього року поїде ще 350 студентів», — сказав Квіт.

Він пояснив, що з цих 350 осіб 300 — студенти та 50 — аспіранти. Навчання триватиме один рік без видачі диплома.

Джерело: life.pravda.com.ua
Розділи: Новини освіти

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути