chrome firefox opera safari iexplorer

Українські оператори зв'язку продовжили ліцензію на роботу в Криму

21 січня 2015 о 16:03

Національна комісія з питань регулювання зв'язку та інформатизації України (НКРЗІ) продовжила терміни дії ліцензій на роботу в Криму трьох операторів мобільного зв'язку. Про це УНН повідомляє з посиланням на «Кримську службу новин».

Так, компанії «МТС Україна» до 2030 року продовжена ліцензія для цифрового стільникового радіозв'язку GSM-900 в Севастополі і Республіці Крим. Оператору «Київстар» її продовжили на такий же термін, але тільки на роботу в Севастополі. Крім того, ПАТ «Укртелеком» до 2016 року продовжена ліцензія для радіорелейного зв'язку в РК.

Нагадаємо, на початку серпня 2014 компанія «МТС Україна» припинила обслуговування своїх абонентів на території республіки. Через кілька днів відключився «Київстар». Пізніше для українського «МТС» був організований технічний роумінг в мережах кримського GSM оператора Win-Mobile.

Наприкінці вересня стало відомо, що «МТС Україна» обслуговуватиме кримських абонентів тільки в роумінгу мережі «ТриМоб». Кримські абоненти можуть здійснювати дзвінки, якщо їх мобільні апарати підтримують 3G-мережі стандарту UMTS і знаходяться в зоні покриття оператора «ТриМоб». Але якщо апарат підтримує тільки GSM-зв'язок, то клієнт не може «бачити» мережу роумінг-партнера. Крім того, зв'язок 3G не охоплює весь Крим, а тільки великі міста і деякі курортні селища.

Джерело: unn
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути