chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні формують єдиний список «ухильників» від мобілізації

25 січня 2015 о 15:51

В Україні йде робота по створенню єдиного реєстру військовозобов'язаних, на даному етапі в нього потраплять ті, хто ухиляється від мобілізації, повідомив начальник мобілізаційного відділу Генштабу ЗСУ Олександр Правдивець.

Надалі списки тих, хто ухиляється від мобілізації, будуть подані в МВС і в Генштаб, повідомляє прес-служба Міноборони.

У свою чергу заступник начальника військово-лікарської комісії Міноборони Роман Шевчук повідомив, що за результатами попередньої хвилі мобілізації з 100 тисяч оглянутих медкомісіями тільки половина визнана придатними до військової служби.

Як повідомлялося, на сьогоднішній день 62% осіб, які підлягають мобілізації, отримали повістки. Є області, де можна говорити про 100% оповіщення про мобілізацію: Хмельницький, Полтава, до них наближаються Вінниця, Київська, Чернігівська, Херсонська та Миколаївська області.

У той же час Глушко зазначив, що є і проблеми. «У деяких областях, які межують з тією чи іншою державою, збільшився відсоток людей, які раптово стали виїжджати на заробітки в Європу. Якщо ми хочемо жити в Європі, то зараз потрібно не їхати в Європу, рятуючись від мобілізації, а показати приклад бажання жити в Європі», — сказав Галушко. Він запевнив, що цей відсоток «не вплине на результат».

Як повідомлялося, 19 січня президент України Петро Порошенко підписав закон «Про затвердження указу президента про часткову мобілізацію».

Раніше, 14 січня, Порошенко підписав указ про четвертої хвилі мобілізації, яка буде проводитися в 2015 році в три етапи (протягом 210 діб).

Нова хвиля мобілізації в Україні почалася 20 січня, в її ході планується призвати на службу близько 50 тисяч осіб — як військовослужбовців запасу, так і солдатів-строковиків.

Не будуть мобілізовані громадяни, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей. Також мобілізації не підлягають аспіранти, студенти та «заброньовані» підприємствами люди.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути