chrome firefox opera safari iexplorer

В Україну планують повернути кримські бренди вин

26 січня 2015 о 12:18

Очільник Мінагрополітики пообіцяв повернути Україні історичні кримські бренди, зокрема “Магарач” та “Новий світ”. Про це УНН повідомили у прес-службі Мінагрополітики.

“Ми повернемо Україні наші історичні торгові марки, створені і популяризовані українськими підприємствами, які тимчасово перебувають на території анексованого Криму”, — так Міністр аграрної політики та продовольства України О.Павленко прокоментував дії Міністерства з перереєстрації кримських брендів “Магарач”, “Новий світ” тощо.

Міністр зазначив, що Закон України “Про створення вільної економічної зони «Крим» та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території” надає можливість юридичній особі-резиденту України змінити місцезнаходження з тимчасово окупованої території на іншу територію України з використанням пільгового режиму оподаткування.

О.Павленко зауважив, що виконання заходів щодо зміни місцезнаходження юридичних осіб, яким належить право на використання відповідних торгівельних марок, створить юридичні передумови їх перереєстрації на території України з можливою передачею прав на них іншим підприємствам галузі.

“Такий крок попередить використання кримських брендів на шкоду інтересам держави, створить сприятливі умови для функціонування перереєстрованих юридичних осіб, як повноправних суб’єктів господарських відносин, зокрема в зовнішньоекономічній діяльності. Це дозволить Україні вирішувати юридичну долю майна, що знаходиться за її межами, дасть можливість звертатися у судові інстанції, зокрема міжнародні, з метою стягнення збитків, пов’язаних із незаконним використанням майна юридичної особи на тимчасово окупованій території”, — наголосив міністр.

Міністр зауважив, що в анексованому Криму залишилося 23 державних підприємства, що належать до сфери управління Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути