chrome firefox opera safari iexplorer

Частина киян зможуть їздити в метро по 2 гривні до кінця лютого

07 лютого 2015 о 16:20

Столичні жителі та гості міста до кінця лютого зможуть їздити у громадському транспорті за раніше придбаними жетонами, проїзними та квитками без доплати. Про це повідомляє Департамент економіки та інвестицій КМДА.

«Протягом лютого 2015 року пасажирам надається право здійснювати проїзд в міському пасажирському транспорті – метрополітені, автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері та міській електричці – за раніше придбаними за попередньою вартістю жетонами та разовими квитками старого зразка без доплати», — йдеться в повідомленні.

Також залишаться діючими раніше придбані проїзні квитки на поточний місяць.

«До того ж, пасажирам надається право здійснювати проїзд в метрополітені за раніше придбаними за попередньою вартістю поїздками на пластикових безконтактних картках протягом 6 місяців з дати їх придбання», — йдеться в повідомленні.

Упродовж березня 2015 року пасажири матимуть право обміняти раніше придбані жетони та разові квитки старого зразка на нові пропорційно встановленому розміру тарифу або з відповідною доплатою.

«З 1 квітня 2015 року раніше придбані жетони та разові квитки старого зразка обміну не підлягають і кошти за них не повертаються», — наголосили у Департаменті.

У мерії також нагадали, що пластикові безконтактні картки можна повернути до кас метро та отримати їх заставну вартість (12 гривень) за умови, що картка придатна для подальшого використання (непошкоджена, недеформована, чиста, без написів).

«Одноразово на картку можна придбати не більше 50 поїздок. Загальна кількість поїздок на картці не може перевищувати 100 одиниць поїздок», — наголосили у Департаменті.

Термін дії пластикової безконтактної картки закінчується виключно у разі, якщо протягом 6 місяців її не було поповнено або використано.

Вартість невикористаних поїздок, що залишились на пластиковій картці, не повертається.

Водночас столичні жителі жаліються, що у метро наразі не можливо придбати безконтактні картки.

«Усі активно рекламують безконтактні картки. Сьогодні я задумала купить себе побільше поїздок, щоб зекономити трохи на майбутнє. На одну картку можна покласти 50 поїздок. Більше ніяк. Єдиний вихід – купити ще одну картку і закинути ще 50 поїздок. Так карток ніде нема. Відповідь касирів – люди розкупили, і коли будуть не знаємо», — обурилась киянка Інна.

Прес-секретар метро Наталя Макогон відзначила, що вона особисто купувала безконтактну картку на станції «Театральна».

«Мені вдалося купити картку на „Театральній“ 5 лютого. Я обов’язково з’ясую, що сталося з картками і докладу всіх зусиль, щоб вирішити це питання», — сказала Макогон у коментарі «Українській правді. Київ».

Як відомо, нові тарифи на проїзд у міському громадському транспорті почнуть діяти з суботи, 7 лютого. Вартість однієї поїздки автобусом, трамваєм, тролейбусом чи фунікулером становитиме 3 гривні, квиток на міську електричку та метро — 4 гривні.

Джерело: kiev.pravda.com.ua
Розділи: Спорт в Україні

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути