chrome firefox opera safari iexplorer

Із Києва на Схід вирушила місія священиків

13 лютого 2015 о 18:10

Сьогодні, 13 лютого, з Києва на схід України вирушили священнослужителі різних конфесій. Вони роздаватимуть допомогу дітям, поспілкуються з військовими та налагоджуватимуть контакти з місцевими громадськими та релігійними організаціями.

Протягом десяти днів місія відвідає більше десяти міст із зони АТО.

Як інформує репортер ZIK-Cтрім Максим Осовський, на Схід разом вирушили священики від УПЦ Київського Патріархату та Німецької Євангельсько-Лютеранської церкви України. Вони повезли гуманітарну допомогу для тамтешніх сиротинці та будинків дитини.

Як розповіли священики, спершу планували об’їхати десять міст, починаючи від Маріуполя і закінчуючи Слов’янськом, але у зв’язку з активізацією військових дій маршрут змінили.

«Я не буду розповідати про зміни, але тим не менше в планах відвідати десять міст, а може навіть більше. Ми живемо в час, коли на ходу доводиться змінювати розпорядок, але ми налаштовані втілити усі наші плани. Му будемо відвідувати військових, зустрічатись з представниками місцевих політичних громадських організацій, представниками влади, у нас будуть зустрічі і круглі столи, спрямовані на взаємодію і підтримку в побудові громадського суспільства», – розповів отець Олександр.

На Михайлівську площі проводжати священнослужителів прийшли київські діти. Вони влаштувала флеш-моб під лозунгом «Ні війні!» та передали дітям на Схід листівки, малюнки та солодощі.