chrome firefox opera safari iexplorer

Комунальні платежі на газ та тепло будуть підвищувати щоквартально

17 лютого 2015 о 16:04

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин заявив, що перший крок до підвищення тарифів може відбутися вже найближчим часом. Наступне коригування тарифів буде, або в четвертому кварталі 2015 року або в першому кварталі 2016 року.

Він також повідомив, що Кабінет Міністрів України готує стратегію поступового, щоквартального, підвищення тарифів на газ і тепло для населення протягом найближчих двох-трьох років.

«Є стратегія. Буде більш комплексний підхід. у будь-якому випадку треба переглядати. Ситуація змінюється постійно — девальвація, зміна ціни газу. Думаю, що надалі ціна (на газ і тепло для населення) переглядатиметься щокварталу», — цитує Демчишина УНІАН.

При цьому він підкреслив, що підвищення тарифів пройде з одночасними заходами з економії палива. Міненерговугілля розглядає різні варіанти аж до лімітації домогосподарств.

Підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги було однією з вимог Міжнародного валютного фонду для відновлення кредитування України за програмою stand-by. МВФ наполягало на збільшенні цін вже з 1 березня.

Вартість газу для населення з 1 травня 2014 збільшилася в 1,5 разу, до 1089 грн за тис. кубометрів з 720,54 грн за тис. кубометрів.

Джерело: Zaxid.net
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути