chrome firefox opera safari iexplorer

Мінкультури планує відкрити музей, присвячений Євромайдану

09 лютого 2015 о 13:06

Міністерство культури планує створити музейний комплекс, присвячений «Революції гідності», до річниці трагічних подій на Майдані 18-20 лютого.
Про це на брифінгу повідомив віце-прем'єр-міністр — міністр культури В'ячеслав Кириленко. З його слів, цю ідею затвердили на засіданні Міністерства культури в четвер.

«Це буде музей „Майданів“, подій 1990, 2004 і 2014 років, коли наш народ боровся за свою волю й незалежність», — повідомив він.

Комплекс складатиметься з безпосередньо музею й меморіальної зони.

Під музей планується обладнати Міжнародний центр культури й мистецтв, також відомий як Жовтневий палац.

Кириленко зазначив, що спочатку музей планувався в будівлі Українського будинку, але від ідеї відмовилися через його «тоталітарну обстановку».

Проблемою в створенні комплексу Кириленко назвав незгоду Федерації профспілок як власників Жовтневого палацу віддати будівлю під музей.

«Цю проблему необхідно вирішити на законодавчому рівні, тому депутати 5 фракцій уже запропонували підготувати законопроект про необхідність облаштування такого знакового музею», — сказав він.

Кириленко вважає необхідним рішення питання в найближчий термін для поваги пам'яті героїв.

Як повідомляло агентство, Верховна Рада рекомендувала Кабінету Міністрів розглянути питання про створення в Києві меморіального комплексу пам'яті героїв України.

Джерело: ukranews.com
Розділи: Новини культури

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути