chrome firefox opera safari iexplorer

Місячний проїзний на метро в Києві матиме три варіанти

08 лютого 2015 о 20:33

Проїзні на три види транспорту обійдуться від 310 грн до 530, на чотири види транспорту — 550 грн. Місячний проїзний в Києві на один вид транспорту без обмеження кількості поїздок, на автобус, трамвай, фунікулер, тролейбус — коштуватиме 130 грн, на міську електричку — 150 грн, метрополітен — 300 грн.
Розпорядження Київської міської державної адміністрації про підвищення тарифів на проїзд у міському комунальної транспорті з 7 лютого опубліковано в газеті «Хрещатик».

Раніше начальник управління цінової політики департаменту економіки та інвестицій КМДА Василь Яструбинський роз'яснював, що, місячний проїзний на метро матиме три варіанти — до 46, до 60 поїздок і без визначення їх кількості. Їх вартість складе відповідно 150, 190 і 300 грн.

Місячний проїзний на два види транспорту: на трамвай — автобус, тролейбус — автобус, трамвай — тролейбус коштуватиме 250 грн; на тролейбус — міську електричку, автобус — міську електричку — 260 грн; на трамвай — метрополітен, тролейбус — метрополітен, автобус — метрополітен — 400 грн. Проїзні на три види транспорту обійдуться від 310 грн до 530, на чотири види транспорту — 550 грн.

У КМДА звертають увагу, що при зміні тарифів на проїзд у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху, залишаються чинними раніше придбані проїзні квитки на поточний місяць. При цьому, проїзні квитки на проїзд у метрополітені діють до кінця поточного місяця без обмеження кількості поїздок.

Крім того, протягом лютого 2015 пасажирам надається право здійснювати проїзд у міському пасажирському транспорті — метрополітені, автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері та міській електричці за попередньо придбаними жетонами і разовими квитками старого зразка без доплати.

Протягом березня 2015 пасажирам надається право обміняти раніше придбані жетони і разові квитки старого зразка на нові пропорційно встановленому розміру тарифу або з відповідною доплатою. Починаючи з 1 квітня 2015 раніше придбані жетони і разові квитки старого зразка обміну не підлягають і кошти за них не повертаються.

До того ж пасажирам надається право здійснювати проїзд у метрополітені за раніше пластиковим безконтактними картками протягом 6 місяців з дати їх придбання

Джерело: mykyiv.com.ua
Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути