chrome firefox opera safari iexplorer

Охочих придбати президентську резиденцію у Львові поки не виявилось

20 лютого 2015 о 11:32

Сьогодні, 20 лютого, — останній день прийому документів на аукціон з продажу президентської резиденції, що у м. Львів, на вул. Глінки, 12. Торги заплановані на 25 лютого.

Стартова ціна лота – 28 мільйонів 932 тисячі гривень. Квадратний метр будинку резиденції – 58 тисяч гривень. Облрада продає об’єкт разом з огорожею, воротами та земельною ділянкою площею 0,16 га, але без меблів всередині будівлі... Та наразі жоден (!) підприємець не подав документи.

Як розповів “Високому замку” голова постійної депутатської комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослав Качмарик, можливо, заяви надійдуть в останній день прийому документів. Якщо покупців не буде, тоді облрада змушена буде знизити ціну лота на 10% і оголосити наступний аукціон.

Експерти припускають, що президентську резиденцію хочуть продати з молотка за заниженою вартістю. Для цього начебто є “схема”: якщо після повторних аукціонів теж не буде учасників, тоді ціну можуть знизити аж на 30%...

Начальник управління майном спільної власності Львівської обласної ради Микола Бандра вважає, що головна причина відсутності учасників торгів — складна економічна ситуація в країні. Зараз не на часі купувати дорожезні об’єкти. “Другий фактор — доволі висока стартова ціна лота, — наголошує Микола Бандра. — Спілкувався з багатьма експертами, які це підтвердили. Навіть за сприятливих економічних обставин ціна резиденції висока. Цей об’єкт не можна буде повноцінно використовувати в комерції, хіба щось добудовувати, реконструювати. Третій фактор: купувати резиденцію під житло — надто велика розкіш. Оголосимо повторний конкурс, є варіант зниження стартової ціни”.

Депутат Львівської облради Ганна Костюк теж вважає, що причина провалу аукціону — в захмарній стартовій ціні. Частину суми від продажу резиденції планують використати на енергозбереження в бюджетній сфері області (орієнтовно 15 мільйонів гривень), решту – на співфінансування проектів з державного бюджету, зокрема реконструкцію Львівського перинатального центру.

Депутат Львівської облради Олександр Старовойт розповів “ВЗ”, що резиденцію не варто продавати за нижчу вартість, ніж стартова (навіть якщо на наступних торгах не знайдеться покупців). Ціна об’єкта зафіксована в гривнях, тепер національна валюта знову знецінилася... Якщо тепер віллу не вдасться продати, тоді доведеться “заморожувати” і чекати кращих часів.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути