chrome firefox opera safari iexplorer

Після Сталіна у Криму відкриють пам'ятник «беркутівцю»

18 лютого 2015 о 21:02

19 лютого в Євпаторії урочисто відкриють пам'ятник старшому прапорщику спецпідрозділу «Беркут» Андрію Федюкіну, загиблому в Києві рік тому.

Кована скульптурна композиція у вигляді пробитого щита, каски і троянди встановлена біля міського відділу «поліції», повідомляє УНІАН з посиланням на РИА Новости.

Як заявила авторка ідеї пам'ятника, голова громадської організації «Крила життя» Богдана Говердовська, метою встановлення пам'ятника є «виховання почуття патріотизму».

Раніше в окупованому Криму за участю вищих посадових осіб РФ був відкритий пам'ятник Рузвельту, Черчилю та Сталіну. Також на півострові активно обговорюється ідея встановлення пам'ятника Путіну.

Як заявив сьогодні в інтерв'ю колишній комендант Майдану, перший віце-спікер Верховної Ради Андрій Парубій, під час розстрілів 18-20 лютого на Майдані по протестувальниках і силовиках стріляли одні і ті само снайпери. На його думку, це були співробітники російських спецслужб.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути