chrome firefox opera safari iexplorer

При КПІ планують збудувати інноваційне містечко

12 лютого 2015 о 12:01

На території Національного технічного університету «КПІ» планують збудувати науково-виробничий комплекс — Polyteco science city.

Як повідомляє сайт Міністерства освіти, площа інноваційного містечка становитиме 251 тисячу квадратних метрів.

«У його будівлях містимуться бізнес-інкубатор, венчурні фонди, лабораторії прототипів, спеціальні приміщення для високотехнологічних виробництв, лекторії, офісні приміщення, коворкінг-центр, готель, заклади харчування», — йдеться в повідомленні.

У МОН відзначили, що база містечка використовуватиметься не лише для дослідницьких і конструкторських цілей, але й для навчання студентів університету.

Проект інноваційного містечка. Фото vk.me

Проект інноваційного містечка. Фото vk.me

У рамках інноваційного міста планують втілити в життя проект «Власне тепло». Зокрема, звести 3 теплові станції, які забезпечуватиме весь університет теплом з використання поновлюваних джерел енергії.

За даними порталу ain.ua, вартість реалізації проекту оцінюють у $170 мільйонів. Будувати планують на кошти приватних інвесторів. За сприятливих умов, будівництво може розпочатися вже восени 2015 року.

Нові корпуси з’являться на території КПІ по вул. Борщагівській, яка йде вздовж швидкісного трамваю.

Джерело: kiev.pravda.com.ua
Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути