chrome firefox opera safari iexplorer

РНБО затвердила зміни в закон про воєнний стан

19 лютого 2015 о 10:40

Секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов повідомив, що відомство схвалило ухвалення змін до закону про правовий режим воєнного стану.

«Перше рішення, яке було прийняте, воно стосувалося ситуації на сході України і додаткових заходів щодо зміцнення національної безпеки. Враховуючи ту небезпеку, яка сьогодні існує в державі, і постійне порушення російськими терористичними угрупованнями тих мирних домовленостей, які були досягнуті, одним з перших пунктів цього рішення є схвалення змін до закону про правовий режим воєнного стану», – повідомив Турчинов на брифінгу за підсумками засідання РНБО ввечері 18 лютого.

За його словами, відповідний закон був прийнятий багато років тому і не відповідає вимогам теперішнього часу.

«Враховуючи реальну небезпеку, яка сьогодні стоїть перед країною, ми повинні бути готові до будь-якого розвитку подій, навіть за найгіршим сценарієм. Тому відпрацьовані детальні зміни в цей закон, щоб він зміг ефективно працювати», – сказав він.

Як інформував ZAXID.NET, 14 лютого, у день перед оголошенням режиму припинення вогню, президент України Петро Порошенко пообіцяв ввести по всій Україні воєнний стан, якщо вогонь на Донбасі не припиниться.

Тим часом, 18 лютого Україна втратила контроль над Дебальцевим Донецької області.

Джерело: Zaxid.net
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути