chrome firefox opera safari iexplorer

Туристична Україна

27 лютого 2015 о 11:10

Підкорення туристичного світу для новачка завжди краще розпочинати з власної країни. Звичайно, більшість вирішить, що побувавши в Одесі на пляжі та випивши кави у Львові вони вже все бачили.

Тому Україна для такого туриста є справжнім Клондайком. Розпочинаючи відкриття, слід визначитись, що саме вас цікавить.

Любителям природи перш за все слід відвідати Західну Україну. На кордоні Франківської, Тернопільської, Чернівецької та Хмельницької областей розташувався Дністерський каньйон. Його довжина сягає 250 км., і така протяжність забезпечує йому перше місце не лише в Україні, а і в Європі. Каньйон ховає в собі безліч скарбів: чисті джерела, неймовірної форми скелі, печери та гроти, лабіринти та водоспади. Для охорони флори та фауни у 2010 році на території Тернопільської області було створено національний природний парк, який так і називається «Дністровський каньйон». Завдяки цьому прокладено пішоходні маршрути, долаючи які легко відчути на скільки тісно на цій території переплітається неймовірна краса природи та історико-культурна спадщина. Під час пішої прогулянки турист має можливість оглянути не лише рослини, занесені до червоної книги, а й Червоногородський замок, костел Вознесіння Діви Марії та усипальниці Понінських.

Для вірних екстремалів тут також знайдеться робота. Найпопулярніше заняття – рафтинг-тур по каньйону. Під час водної подорожі турист опиниться в самому серці природної краси та відчує всю силу води. Деякі організатори турів пропонують сплав аж до семи днів. Варто, звичайно, наголосити, що чим довший тур, тим більше можна побачити. А подивитись є на що — дивні скелясті утворення червоного кольору, травертинові печери, старовинні парки, панські маєтки, неймовірні водоспади. Розповідати можна ще багато, однак краще один раз побачити, ніж сто раз почути.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути