chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві оштрафували 100 підприємств за погане прибирання снігу

06 лютого 2015 о 12:23

У столиці після снігопаду багато територій залишаються неочищеними. Київська міська державна адміністрація оштрафувала 100 підприємств за неналежне очищення від снігу прилеглої території. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв, передає РБК-Україна.

«Учора вже 100 підприємств були оштрафовані, 500 попереджень про очищення закріплених за підприємствами територій було видано», — заявив Пантелєєв.

За його словами, багато ділянок ще не очищені, тому інспекція триває. Він також додав, що евакуатори переміщатимуть припарковані автомобілі, які заважають прибиранню снігу.

Вранці 5 лютого в столиці випало 30 см снігу. Київські дороги виявилися паралізовані — сервіс Яндекс.Пробки показував 9 балів з 10 максимальних. Рух ускладнила сотня аварій на дорогах. Пізніше показник заторів покращився до 7 балів.

У зв'язку зі снігопадом у Києві мер Віталій Кличко звернувся до мешканців столиці, закликавши бізнесменів допомогти боротися з наслідками негоди. На вулиці вийшло 500 одиниць снігоприбиральної техніки і тисячі двірників. Деякі жителі столиці вже допомагають комунальникам у боротьбі зі снігом.

Джерело: ua.korrespondent.net
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути