chrome firefox opera safari iexplorer

Український ринок нових автомобілів впав в 4,6 разів

03 лютого 2015 о 13:33

Український ринок нових легкових автомобілів почав рік з антирекорду. Про це йдеться в даних асоціації «Укравтопром». Згідно з даними, за перший місяць 2015 в Україні було продано і поставлено на облік в ДАІ 2597 одиниць нових легкових автомобілів, що в 4,6 разу менше ніж рік тому. Крім значного падіння обсягів продажів, істотно змінилася і структура ринку.

Найбільшу частку ринку в минулому місяці охопив японський бренд Nissan — 13%. При цьому обсяг реалізації автомобілів цього бренду в порівнянні з січнем минулого року знизився на 35%, з 521 штук до 340 штук, що однак не завадило Nissan поміняти дев'яту позицію рейтингу річної давності на лідерську.

Незважаючи на втрату 65% в обсягах продажів відносно січня минулого року, французький бренд Renault поміняв восьму позицію рейтингу на другу з результатом 200 авто.

Таким чином, автомобілі французько-японського альянсу, крім перших двох місць січневого рейтингу, забезпечили понад 20% всіх продажів на українському ринку нових легкових авто.

Третє місце українці віддали Skoda, придбавши 188 автомобілів цієї марки. Рік тому автомобілів Skoda в Україні було продано на 542 штук більше, але бренд тоді перебував тільки на п'ятій позиції рейтингу.

Четверта сходинка рейтингу за Toyota, яка в торішньому січні займала другу позицію. Поточний результат Toyota — 180 штук (-87% до аналогічного показника 2014). Замикає ТОП-5 січня з показником 174 автомобілів — Mazda, яка займала рік тому лише 15 місце з результатом 238 штук.

Джерело: epravda.com.ua
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути