chrome firefox opera safari iexplorer

Українці пробіжать 18 000 кілометрів заради миру

25 лютого 2015 о 16:57

У день підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, 21 березня, розпочнеться Забіг Миру, який триватиме 84 доби.

За цей час команда з 12 учасників разом подолають близько 18 000 кілометрів, відвідавши 42 столиці Європи. На будь-якому етапі маршруту до нього матимуть змогу приєднатися усі охочі, пише Українська правда. Життя.

Біг відбуватиметься в режимі естафети. Учасники по-черзі пробігатимуть від 20 до 40 кілометрів кожен. Рух триватиме цілодобово. Мешканці європейських країн матимуть змогу скласти компанію учасникам, пробігти разом з учасниками на будь-якому етапі маршруту, або просто привітати бігунів миру.

Завершиться забіг у Ватикані спільною молитвою за мир в Україні та Світі.

В ряді країн заплановано провести офіційні заходи за участю українських та європейських політиків, представників бізнесу та громадськості.

За підсумками Забігу Миру планується встановлення рекордів (Книга рекордів Гіннеса та Національний реєстр рекордів України): найдовший забіг, проведений групою людей; забіг, що охопив найбільшу кількість країн Європи; найменший час, за який група людей подолала відстань, відповідно до затвердженого маршруту.

17 квітня

Інші дати
Григорій Давиденко
1921 – льотчик, учасник Другої світової війни, Герой Радянського Союзу. Здійснив 215 бойових вильотів, провів 13 повітряних боїв.
Розгорнути
Народився Микита Хрущов
(1894, с. Калинівка, Росія - 1971) – радянський державний діяч, керівник Комуністичної партії УРСР (1938 – 1947), перший секретар КПРС (1953—1964).
Цвіте терен, цвіте терен, А цвіт опадає. Хто в любові не знається - Той горя не знає. (Українська народна пісня)
Розгорнути