chrome firefox opera safari iexplorer

В Америці знову замерз знаменитий водоспад

20 лютого 2015 о 11:26

Морози, які скували східне узбережжя Сполучених Штатів, не відступають. І знову, як і рік тому, дарують туристам грандіозне видовище: замерзлий Ніагарський водоспад. Цей грандіозний каскад водограїв на річці Ніагара, що на кордоні Канади (провінція Онтаріо) та США (штат Нью-Йорк), сковує кригою дуже рідко. Раніше таке траплялося раз на півсотні-сто років, а тепер от — уже вдруге поспіль, пише Україна молода.

На цей раз річка замерзла не повністю, але в попередні рази гігантські брили льоду повністю блокували її, і 50-метровий водоспад «зупинявся». Таке явище отримало назву «сухих днів водоспаду Ніагара». Зокрема, обидва каскади водоспаду замерзали 1912 року.

Нині «кригоспад» утворився при -14 градусів за Цельсієм. І все вказує на те, що він залишатиметься в такому вигляді ще певний час, бо потепління синоптики поки не прогнозують. А численні туристи й фотографи, які приїздять з усього світу зафіксувати крижану красу, тому тільки раді.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути