chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні створять сайт для контролю бюджетних грошей

11 лютого 2015 о 15:07

Депутати підтримали закон «Про відкритість використання публічних коштів». Верховна Рада України прийняла в другому читанні закон «Про відкритість використання публічних коштів».

Закон №0949 передбачає створення спеціального веб-сайту, на якому розпорядники коштів державного та місцевого бюджетів, суб'єкти господарської діяльності державної та комунальної власності, фондів загальнообов'язкового державного страхування та органи пенсійного фонду будуть щоквартально публікувати інформацію про заплановане та фактичне використання публічних коштів. Форма такої інформації затверджується Кабінетом Міністрів України.

Веб-портал буде офіційним державним ресурсом в мережі інтернет. Інформація, опублікована на ньому, буде перебувати у вільному безкоштовному доступі.

Як повідомила народний депутат Вікторія Сюмар, представляючи закон, він дозволить зробити процес використання бюджетних коштів відкритим і прозорим. Закон набуде чинності після прийняття.

Згідно з пояснювальною запискою до закону, на створення сайту з бюджету буде виділено 500 тисяч гривень, на його утримання з 2015 року — 3 мільйони гривень.

Джерело: ua.korrespondent.net
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути