chrome firefox opera safari iexplorer

З 1 березня громадяни РФ зможуть в'їжджати в Україну лише за закордонними паспортами

03 лютого 2015 о 15:58

Громадяни Російської Федерації з 1 березня в'їжджатимуть до України виключно за закордонними паспортами. Відповідну постанову підписав прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, повідомляє прес-служба уряду.

Прем’єр-міністр наголосив на необхідності посилення контролю на українсько-російському кордоні і «запровадження європейських правил перетину державного кордону, в тому числі громадянами Російської Федерації».

Яценюк повідомив, що уряд ухвалив постанову про зупинку дії окремих положень угоди між Україною і Російською Федерацією про безвізові поїздки громадян України і РФ:

«Ми вилучаємо внутрішній паспорт і свідоцтво про народження як підставу для перетину українського державного кордону».

Положення щодо решти зазначених у двосторонній угоді документів громадян РФ для в'їзду на територію України, наприклад, дипломатичний та службовий паспорт, залишаються чинними.

Глава уряду нагадав, що президент Росії Володимир Путін «просив перейти на перетин державного кордону виключно за закордонними паспортами»:

«Що ж, ми його прохання почули. Тепер необхідно, щоб російські громадяни, як і просив Володимир Путін, користувалися виключно закордонними паспортами».

Такий крок, підкреслив Яценюк, дасть змогу суттєво посилити контроль на кордоні та забезпечити інтереси національної безпеки України.

Глава уряду доручив Державній міграційній службі разом із Державною прикордонною службою поставити на контроль термін перебування громадян РФ, прибулих до України.

Він звернувся до Міністерства закордонних справ проінформувати Росію про зупинення дії окремих положень Угоди про безвізові поїздки громадян України і РФ.

Яценюк також наголосив, що угода про малий прикордонний рух із Російською Федерацією не відповідає європейським стандартам:
Прем’єр звернувся до МЗС разом із відповідними відомствами до середи внести проект рішення про приведення цього документу у відповідність до європейських стандартів.

У ході наради голова Держприкордонслужби Віктор Назаренко повідомив, що 2014 року відомством не пропущено через державний кордон 46834 іноземних громадянина, із них 15500 – громадяни Російської Федерації:

«Цього року нами не пропущено 2895 громадян, із них 432 громадянина Російської Федерації. За дорученням правоохоронних органів ми затримали 318 громадян, які можливо причетні до терористичної діяльності».

Джерело: pravda.com.ua
Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути