chrome firefox opera safari iexplorer

26 березня українці відзначатимуть День Національної гвардії

18 березня 2021 о 06:42

Президент Петро Порошенко своїм указом встановив День Національної гвардії України, який відзначатиметься щорічно 26 березня.

Про це повідомляє прес-служба президента.

Таке рішення глава держави прийняв, враховуючи значення та роль Національної гвардії України у виконанні завдань із забезпечення державної безпеки та оборони держави, захисту та охорони життя, прав, свобод і законних інтересів громадян, суспільства і держави від злочинних та інших протиправних посягань, охорони громадського порядку.

Згідно з указом від 18 березня, визнано таким, що втратив чинність, указ президента від 26 березня 1996 року «Про День внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України».

В березні 2014 року Верховна Рада ухвалила Закон про створення Національної гвардії України як військового формування з правоохоронними функціями, що входить до системи Міністерства внутрішніх справ.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Традиції

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути