chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні відбудеться другий «Чілдрен Кінофест»

25 березня 2015 о 12:22

Другий «Чілдрен Кінофест» відбудеться в 12 містах України з 29 травня по 7 червня 2015 року. Кращий фільм кінофестивалю буде обрано в результаті глядацького голосування.

Учасниками конкурсу стануть найкращі картини для дітей і підлітків, зняті останнім часом кінематографістами всього світу. У позаконкурсній програмі дитячого кінофоруму буде представлена ​​ретроспектива знаменитого американського коміка епохи німого кіно Бастера Кітона, чий 120-річний ювілей відзначається цього року.

Крім короткометражних робіт Кітона, публіка побачить фільми головного фантазера й вигадника з числа піонерів кіно Жоржа Мельєса. Глядачам запропоновано взяти участь у конкурсі «Зніми, як Мельєс!». Тепер кожен кіноман може, використавши під час зйомок відомий спецефект Мельєса, прийом «прихованого монтажу», створити короткометражку і отримати головний приз з рук нащадків Жоржа Мельєса, які особисто приїдуть в Україну, щоб представити публіці програму фільмів свого великого предка. Послом «Чілдрен Кінофесту-2015» став музикант Дмитро Шуров. Умови конкурсу «Зніми, як Мельєс!» читайте на сайті кінофестивалю.

«Минулого року у нас була досить сильна програма. Тепер вона буде ще цікавішою. І мені приємно, що ми завжди привозимо такі фільми, які в інший спосіб ніколи б не потрапили до українського глядача. І судячи з реакції глядачів на фільми з минулорічної програми фестивалю, у юних українських кіноманів формується дуже хороший смак, чому всіляко сприяє наш фестиваль. Мені дуже подобається наш цьогорічний учасник — фільм «Фелікс» з Південної Африки. Головний герой картини — хлопчик, який все життя мріяв грати на трубі. Він намагається реалізувати свою мрію, стати професійним музикантом. Сюжет простий, але фільм чудово знятий. Певен, що глядачам картина сподобається», — розповів Cultprostir Ілля Дядик, програмний директор «Чілдрен Кінофест».

Джерело: Cultprostir.UA
Розділи: Новини культури

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути