chrome firefox opera safari iexplorer

Діти із зони АТО можуть відпочивати у німецьких родинах — М.Порошенко

17 березня 2015 о 12:59

Дружина Президента Марина Порошенко та Державний секретар Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Хансом-Йоахім Фухтель обговорили можливість створення програми, за якою українських дітей відправлятимуть на відпочинок у німецькі родини. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу Глави держави.

Під час зустрічі з паном Фухтелем М.Порошенко подякувала за гуманітарну допомогу, яку ФРН надає Україні для вирішення проблем вимушених переселенців.

«Ми відчуваємо підтримку та допомогу», – сказала дружина Президента та подякувала за виділення понад 13,5 мільйонів євро у вигляді модульних будинків для внутрішньо переміщених осіб та направлення гуманітарного вантажу загальною вартістю понад 10 мільйонів євро.

«Цим ви демонструєте щирість наших стосунків та готовність підтримувати Україну у складний час, а також надаєте впевненності нашому шляху до європейської інтеграції», – наголосила М.Порошенко.

Співрозмовники домовились про формування переліку найнеобхіднішого обладнання та побутових товарів для третього гуманітарного вантажу. Обговорювалась існуюча практика партнерства між містами України та Німеччини і шляхи допомоги між містами-побратимами.
М.Порошенко привернула увагу до проблем українських дітей, які постраждали від бойових дій.

«На жаль, ми маємо багато прикладів, коли дитина втрачає одного або й обох батьків. Багато родин опинились без даху над головою та засобів для існування, чимало інтернатних закладів, що розміщувались на Сході країни, зараз вимушені переїжджати разом зі своїми вихованцями від закладу до закладу. Все це не додає дітям спокою та відчуття захищеності. Тому ми повинні активно працювати над програмами їх реабілітації, відпочинку, робити все, щоб вони мали щасливе дитинство», – наголосила Марина Порошенко.

Дружина Президента та Державний секретар обговорили можливість створення програми, за якою українські діти будуть відправлятися на відпочинок у німецькі родини.

Джерело: UNN
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути