chrome firefox opera safari iexplorer

Французькі студенти-волонтери привезли до Львова дві «карети швидкої» для вояків АТО

23 березня 2015 о 16:19

Сьогодні, 23 березня, до Львова завітали четверо французьких студентів, які власним коштом придбали для українських вояків на Сході два автомобілі швидкої допомоги. Львівські студенти завантажать у автівки придбані ними медикаменти, які необхідні для бійців АТО, після чого їх відправлять до столиці України.

Четверо студентів магістратури французького університету Paris-East-Créteil: Марін, Робен, Юта й Агат вирішили допомогти українським військовим на Сході та започаткували проект «UkraineGo». Завдяки цьому, французам вдалося зібрати приблизно 14 тисяч євро на автівки швидкої допомоги. Значну суму студентам пожертвували французька IT-компанія та одна з українських церков Парижа, проте більшість грошей таки зібрали волонтерством, продаючи футболки та стікери із відповідною символікою. Окрім французів, у благодійності допомагала також українка Юстина, яка теж навчається у Парижі.

«Нас у машині їхало четверо. Ми їхали через Франкфурт, Прагу і Краків. Тепер у Львові. А потім відправляємося у Київ, де передамо машини благодійному фонду «Міжнародна асоціація підтримки України», з яким ми співпрацювали. А вже волонтери фонду відвезуть машини в Маріуполь і Дніпропетровськ», – розповіла волонтер Юстина Занько.

Студенти виїхали за кермом «швидких» — Renault Traffic 2010 року та Volkswagen T5 2009 року із Парижа ще 16 березня, отримавши благословення від священників. Біля головного корпусу Львівського національного університету ім. І. Франка студенти своєю чергою наповнили автомобілі медикаментами, необхідними для бійців АТО.

«Ми започаткували ряд благодійних аукціонів, побачень та подібного, щоб зібрати гроші на медикаменти. Також продавали значки «Я підтримую українську армію», які купило близько двох тисяч людей. Окрім цього — велика акція по збору макулатури. І за всі зібрані кошти купили необхідні медикаменти», – ділиться студентський мер Львова Євген Филипець.

Опісля французькі волонтери разом із львівськими студентами, ректором ЛНУ та Почесним консулом Франції у Львові Данилом Яремою поспілкувалися за круглим столом та обговорили подальшу співпрацю.

Джерело: ZIK
Розділи: Суспільство