chrome firefox opera safari iexplorer

Кримські татари матимуть у Львові власне місце для молитви

03 березня 2015 о 12:43

Кримські татари, які після анексії Криму приїхали до Львова, матимуть у місті свій релігійний центр. Вони вже об`єдналися у мусульманську релігійну громаду «INSAN», що в перекладі означає щирість.

Саме такі, щирі відносини вони і хочуть збудувати із львів'янами, розповів голова мусульманської релігійної громади Ернест Абкелямов.

Зараз кримські татари ходять на молитву до мусульманських громад, які вже діють у місті, та хочуть мати власний осередок. Для цього орендували кімнати в приміщенні театру імені Марії Заньковецької.

Кримчани хочуть облаштувати приміщення так, аби було місце не лише для молитов, а й для навчання, розповів Абкелямов: «Для львів'ян, для місцевих мешканців, двері цього приміщення також завжди будуть відчинені. Щоб люди могли познайомитися з нами, дізнатися про нашу релігію, культуру і традиції», — розповів голова релігійної громади.

За словами Ернеста Абкелямова, хочуть розвіяти усі стереотипи щодо мусульман і показати, що є людьми, які шанують власну історію і хочуть миру.

Джерело: zaxid.net
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути