chrome firefox opera safari iexplorer

Міграційна служба пояснила, яким дітям треба закордонний паспорт

31 березня 2015 о 12:40

Оформляти закордонний паспорт чи дозвіл на виїзд мають тільки ті діти, які не отримали документів для поїздок за кордон до 1 квітня 2015 року.

Про це «Українській правді» розповів керівник прес-служби Держміграційної служби Сергій Гунько.

За його словами, усі документи, які були отримані раніше не втрачають чинності і будуть діяти до кінця строку, на який їх видали.

«Нічого не зміниться для людей, які мають документи. Вони можуть і далі їздити. Ми просто з 1 квітня перестанемо, як кажуть в народі, вклеювати фото дітей в паспорти батьків. Ті, що уже вклеєні, можуть і далі спокійно їздити», — пояснив Гунько.

За його словами, закордонні паспорти нового зразка навіть не передбачають можливості записування дітей в документи батьків.

«Зараз, з першого січня 2015 року, діти від народження можуть отримати закордонний паспорт. Ті, хто ще не мають документів, можуть або оформити закордонний паспорт, або досі залишається можливість оформити проїзний документ дитини», — розповів Гунько.

Він звернув увагу, що деякі країни, в тому числі з ЄС, можуть не приймати проїзних документів, тому ті, хто хоче оформити не паспорт для дитини, а саме проїзний документ, мають уточнити в посольствах, чи приймуть їхні країни такий документ.

«Паспорт точно приймуть усі, а з проїзним документом слід уточнювати», — попросив Гунько.
За його словами, закордонні паспорти для дітей до 16 років видаються терміном на 4 роки.

Як відомо, з 1 квітня 2015 втрачає чинність постанова Кабміну, яка передбачала можливість оформлювати дітей в закордонних паспортах батьків.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути