chrome firefox opera safari iexplorer

Попри заяву «Мистецького арсеналу», бієнале в Києві відбудеться

25 березня 2015 о 11:25

Бієнале в Києві 2015 року відбудеться попри її скасування «Мистецьким Арсеналом». Про це йдеться у заяві кураторів київської бієнале Ґеорґа Шоллхаммера і Хедвіґа Заксенхубера, повідомляє Еспресо.TV.

"Мистецький Арсенал« одноосібно відмовився від організації 2-ї Київської бієнале сучасного мистецтва, що мала відбутись під назвою „Київська школа“. Це рішення, зроблене без жодного попередження, перервало підготовку проекту, в якому були задіяні митці, інтелектуали та ініціативи громадянського суспільства з України, Європи та світу. Усі вони витратили чимало зусиль на проект, що має на меті створити простір для рефлексії поза логікою поточних конфліктів», — повідомляється в заяві.

На думку кураторів, нинішня ситуація, як і події Майдану, мають використовувати політичний потенціал мистецтва, який є актуальним як ніколи.

«Мистецтво як інструмент рефлексії має ставити під сумнів наявний політичний контекст, створений збройним конфліктом в Україні. Бієнале – це відкритий проект, спрямований на розвиток публічного простору, в якому громадянське суспільство зможе відповісти на наявні виклики за допомогою мистецтва та знання», — зазначають Ґеорґ Шоллхаммер та Хедвіґ Заксенхубер.

Тому митці повідомили, що всі інші інституціями та ініціативи в Києві, Україні та Європі вирішили продовжити підготовку бієнале у Києві без підтримки «Мистецького Арсеналу».

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути