chrome firefox opera safari iexplorer

«Проект Івасюк. Перезавантаження» осучаснить твори відомого композитора

03 березня 2015 о 08:05

3 березня, перед Днем народження Володимира Івасюка, у Львівській опері відбудуться два концерти «Проект Івасюк. Перезавантаження». «Піккардійська терція», Брія Блессінг, Оксана Муха, Олександр Божик, МАNU, гурт «Шоколад» – ці виконавці надумали вдихнути нове життя у твори Володимира Івасюка.

Сферичний 3D-екран, медіа-арт і нові обробки пісень Володимира Івасюка в несподіваних стилях: джаз, електроніка – таке наповнення обіцяють організатори концерту.

«Цього разу хочемо відкрити Володимира Івасюка поколінню ґаджетів. Тому і перезавантаження, тому і медіа-мистецтво, тому і електроніка, тому і сучасна сценографія, все для того, щоб Івасюк ставав сучасний, щоб молодь розуміла, що Володимир Івасюк і загалом українська музика – це модно, сучасно», – розповів автор ідеї й організатор концерту Андрій Сидор.

«Творчість Івасюка буде надаватися на будь-який стиль, тому що вона була, буде і є актуальна. Тим більше зараз, коли є набагато більший попит на українську культуру, тому що всі українці відчули, що це є рідне», – додав художній керівник «Піккардійської терції» Володимир Якимець.

«Хочу виконати маловідомі пісні Володимира Івасюка, бо вони не менш гарні і цікаві, зокрема пісня «Відлітали журавлі», вона дуже актуальна нині у час війни», – розповіла співачка Оксана Муха.

Джерело: zaxid.net
Розділи: Новини культури

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути