chrome firefox opera safari iexplorer

Шкідливі звички, про які ви не знали

12 березня 2015 о 13:10

Про шкоду паління і любов до міцних спиртних напоїв ми говорити не будемо: всі і так це знають. Дізнайтеся, що ще шкодить вашому здоров'ю

Звичка прокидатися значно пізніше сонця. Тобто «совам» довгожительство не загрожує з тієї причини, що живуть вони врозріз з природними біологічними ритмами планети.

Звичка ходити, сидіти і взагалі жити, згорбившись. Погана постава рано чи пізно стає першопричиною або, принаймні, активним провокатором таких хвороб, як сколіоз, остеохондроз, кіфоз, лордоз. Тому стежте за тим, щоб ваш хребет був прямим, живіт втягнутим, плечі — розправленими, голова — піднятою. І ніколи не кладіть ногу на ногу: таким чином ви перетискаєте дві великі артерії, які відповідають за кровопостачання кінцівок, і потрапляєте під реальну загрозу виникнення варикозної хвороби.

Звичка нервувати — ще один смертельний ворог вашого здоров'я. Причому під словом «нервувати» розуміються не тільки неконтрольовані спалахи гніву або напади страху перед щотижневими планерками (щомісячними звітами, щотижневими зустрічами зі свекрухою, щоденною участю в підготовці уроків тощо). «Нервувати» — значить бездарно витрачати свою нервову енергію. Тобто брехати, заздрити, сумніватися, лаятись і кричати, лихословити, ображатися, злитися, «пережовувати» вже прожите і навіть мріяти, не прикладаючи до досягнення своєї мрії ні найменших зусиль.

Джерело: ilife-news.com
Розділи: Здорова

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути