chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні для туристів відкривається Велика Лаврська дзвіниця

27 березня 2015 о 11:06

Відсьогодні Велика Лаврська дзвіниця, збудована у 1731—1745 рр., почне приймати перших відвідувачів.

Нагадаємо: вона була закрита для туристів протягом 10 років через аварійний стан, і тільки наприкінці минулого року була закінчена перша черга масштабних реставраційних робіт.

Піднятися на дзвіницю можна буде щодня, з 9:30 до 17:00.

Вхідний квиток, який можна придбати в касі на першому ярусі, коштує 35 грн для дорослих, 15 грн для школярів, студентів та пенсіонерів, для дітей дошкільного віку – безкоштовно.

"Форма квитка – звичайний касовий чек із написом «Вхідний квиток. Дзвіниця».

Крім квитка на дзвіницю, відвідувачі повинні будуть придбати квитки для входу на територію Заповідника (15 грн). Для забезпечення порядку на кожному ярусі дзвіниці знаходиться охорона.

«Поки відвідування дзвіниці будуть індивідуальними. Але надалі, в планах, є ідея проводити організовані екскурсії з екскурсоводом – для туристів і школярів», – розповіли «Сегодня» в Національному Києво-Печерському заповіднику.

 

Джерело: Сегодня
Розділи: Туристичні новини

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути