chrome firefox opera safari iexplorer

Справжній рівень інфляції в Україні на сьогодні 272%, – Washington Post

02 березня 2015 о 10:04

Журналіст Метт Обрайєн опублікував в блогах видання Washington Post дослідження професора американського Університету імені Джона Хопкінса Стіва Генке, який розповідає про економічні процеси в Україні.

Ганке зазначає, що в українська економіка перебуває в жалюгідному стані, так як 50% ВВП й досі перебуває у тіні, а сама країна пережила революцію і сьогодні перебуває в стані війни, повідомляє «Новое время» з посиланням на Washington Post.

Також, зазначає професор, Україна змушена переорієнтувати товарні потоки, розірвавши зв’язки з Росією.

«На зміну партійним босам прийшли олігархи, але корупція і неефективність залишилися тими ж, а частка тіньової економіки, за оцінками МВФ, становить в Україні 50% ВВП. І тепер через війну з Росією – своїм найбільшим торговим партнером – Україна втрачає ті крихти економіки, що ще залишалися», – пише Ганке.

Нагадуючи, що за офіційними повідомленнями, інфляція в Україні становить 28,5%, професор заявляє, що справжній її рівень на сьогодні 272%.

«Гіперінфляція завжди і скрізь є політичним явищем. Вона трапляється після воєн і революцій, коли уряди змушені друкувати потрібні їм гроші, оскільки вже нічого обкладати – і саме це сталося в Україні», – пише професор.

Професор відзначає, що допомогти Україні може кредитна програма МВФ і країн-партнерів, однак для цього необхідні реформи і контроль за курсом гривні.

Джерело: ZIK
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути