chrome firefox opera safari iexplorer

У Британії створили додаток, який може передбачити ймовірний серцевий напад

11 березня 2015 о 09:40

У Національній службі охорони здоров'я Великої Британії, яка виступила ініціатором, сподіваються, що новий додаток заохочуватиме до здорового способу життя

Національна служба охорони здоров'я Великої Британії запустила новий онлайн-додаток, який показуватиме шанси власника на серцевий напад. Новий онлайн-інструмент збирає дані через перелік питань про спосіб життя, вік, зріст, вагу, історію хвороб тощо, пише The Independent.

Професор Джон Денфілд сподівається, що подібний додаток змусить людей зайнятися своїм здоров'ям та змінити спосіб життя.
Однак дослідники попереджають, що додаток не досконалий, він узагальнює данні, і багато людей лякаються передбаченням, які він виводить на екран. Також вони попереджають, що додаток може змусити тисячі людей вживати ліки через страху. Дослідження показало, що подібні калькулятори ризику переоцінюють вірогідність серцевого нападу з 37% до 154% у чоловіків і від 8% до 67% у жінок.

У Національній службі охорони здоров'я Великої Британії зазначають, що мета додатку змусити людей віком від 40 років думати про своє здоров'я. Щороку кожен п’ятий чоловік та кожна восьма жінка помирають від серцево-судинних захворювань.

До речі, скористатися додатком можуть і українці за наступним посиланням. Щоправда, тест англійською мовою.

Джерело: espreso.tv
Розділи: Здорова

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути